subota, 7. travnja 2012.

CENTRALNO GRIJANJE

Grijanje na pelet

Peleti su biogorivo koje se koristi za dobivanje toplinske energije.

Pelet je prešani drvni ostatak vlažnosti manje od 10 % što mu daje visoku energetsku učinkovitost. Energetsku vrijednost peleta je oko 18 MJ/kg peleta (5 kW/h).
Usporedba peleta i ostalih energenata
  • 2 kg peleta
  • 1,85 kg peleta
  • 3 m3 peleta
  • potrošnja peleta 1 kg/h
  • 650 kg peleta zauzima 1m3 prostora
  • ≈ 1 lit ulja za loženje
  • ≈ 1 m3 zemnog plina
  • ≈ 1000 lit ulja za loženje
  • ≈ 5 kW snage
Jednostavnost upotrebe automatikom stavlja pelete u isti rang sa loživnim uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavanju temperaturu koju im se zada, te imaju automatsko doziranje. To im daje prednost pred grijanjem na drva ili drveni briket.
peletiSpada u obnovljive izvore energije te se rade od drvnog ostatka koji se nekad deponirao, a danas mu se daje dodana vrijednost u obliku peleta kao gotovog proizvoda. Ekološki vrlo prihvatlji neutralan CO2 .
Najniža i stabilna cijena u usporedbi sa ostalim energentima za koje postoji automatika doziranja i sagorjevanja.
samočišćenje kontrola vatrelogo edilkamini DA BISTE KREIRALI UDOBNOST SAMO IH PROGRAMIRAJTE
Edilkaminove peći na pelet su opremljene software-om koji omogućuje da se u prostoriji u kojoj su postavljene ubacuje topli zrak sa odabranom temperaturom, brzinom i vremenima.
  • AUTOMATSKA KONTROLA SAGORIJEVANJA
  • AUTOMATSKO ČIŠĆENJE LOŽIŠTA
  • PRISLINI ODVOD PROMJERA 8 cm može se instalirati na mjestu koje nije blizu dimovodne cijevi.
  • SINOPTIČKA PLOČA za upravljanje i kontrolu svih funkcionalnih faza peći te podešavanje njezinih parametara.
  • SATNI PROGRAMATOR za automatsko paljenje i gašenje u određeno vrijeme.
  • FORSIRANI ZRAK
    Topli se zrak ubacuje u prostoriju u kojoj je peć instalirana preko posebnih čeonih rešetki.
  • DALJINSKO UPRAVLJANJE
    Ako na elektroničku karticu spojite neki telefonski prijamnik / razdjelnik peć možete daljinski upravljati preko mobitela.
  • SAMOČISTEĆE STAKLO smanjuje učestalost ručnog čišćenja
  • STRUKTURA OD LIJEVANOG ŽELJEZA monoblok

Oprema za centralno grijanje Cm Pelet-set 14 - 50 kW namijenjena je za ugradnju na toplovodne kotlove CentroMini, EKO-CK, EKO-CKB, CentroPlus i CentroPlus-B, a predviđena je za loženje drvenim peletima.
Moguća je dogradnja automatskog sustava dobave drvenih peleta na nove ili već prije ugrađene Cm Pelet-setove. Cm Pelet-set i toplovodni kotao čine jednu funkcionalnu cjelinu, ''mini postrojenje'' predviđeno za loženje drvenim peletima. Radom ''mini postrojenja'' upravlja digitalna regulacija što korisniku pruža sigurnost i zavidan komfor.Ventilator i elektrogrijač smješteni u plameniku vođeni regulacijom automatski pale pelete te održavaju plamen.
Sa gledišta funkcionalnosti ova postrojenja u ničemu ne zaostaju za uljnim ili plinskim sustavima grijanja dok su po potrošnji goriva do 40 % isplativija od onih loženih EL loživim uljem.


Centrometal kotlovi na pelete


Oprema za centralno grijanje Cm Pelet-set 14 - 50 kW namijenjena je za ugradnju na toplovodne kotlove CentroMini, EKO-CK, EKO-CKB, CentroPlus i CentroPlus-B, a predviđena je za loženje drvenim peletima. Najčešća ugradnja je na EKO-CK kotlove, novost je da je konstruirana nova generacija EKO-CK kotlova, čelični toplovodni kotlovi EKO-CK P nazivnog toplinskog učinka 14 do 110kW i model EKO-CKB P s bojlerom potrošne tople vode nazivnog učinka 20 do 50 kW. Novost u ponudi je EKO-CK P 60 kW. Kotlovi su predviđeni za loženje krutim gorivom, peletima, uljem ili plinom. Boljem iskorištenju ovih kotlova doprinose i turbulatori koji se moraju ugraditi kod loženja peletima, uljem ili plinom pri čemu je iskoristivost kotla preko 90%.

Peleti spadaju u obnovljive izvore energije te su ekološki veoma prihvatljivo gorivo.

Osnovni dijelovi Cm Pelet-set-a:
  • Pelet plamenik
  • Kotlovska regulacija
  • Transporter peleta
  • Donja kotlovska vrata
  • Pelet spremnik
  • Transporter peleta

centrometalcentrometalcentrometalcentrometal

Ovi su kotlovi namjenjeni grijanju od najmanjih pa do velikih objekata bilo kao osnovni izvor topline ili, što je danas sve češći slučaj, kao alternativni izvor. Izrađeni su u skladu sa europskom normom EN 303-5.
Karakteristike kotlova EKO-CK:

-Toplovodni kotao za centralno grijanje predviđen za loženje s više vrsta goriva (kruto, tekuće ili plinovito), nazivnog toplinskog učina od 20 do110 kW.    

-Odgovarajuće dimenzionirano ložište, vođenje plinova izgaranja u tri prolaza i dodatno orebrene površine za izmjenu topline osiguravaju visoki stupanj iskorištenja kotla, što ga čini “štedljivim”.    

-Ekološki je prihvatljiv, za što posjeduje certifikate prema zahtjevnim ekološkim propisima austrijske pokrajine Štajerske (Fan lG).
-Velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim krutim gorivom te jednostavno čišćenje i održavanje.

-Montaža oplate je jednostavna, brza i bez vijaka.

-Osnovna kotlovska regulacija plamenika dodatno se isporučuje, a postavlja se na tvornički pripremljeno mjesto na gornjem poklopcu oplate kotla.

-Kotao je ispitan i certificiran po europskoj normi EN 303-5 i EN 304 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i proizveden u skladu s normom ISO 9001/2000.






Broj komentara: 10:

  1. Postovani, procitao sam vas blog u svezi podnog grijanja pa bih vas zamolio ako mi mozete poslati ime izvodjaca jer vidiom da ste bili zadovoljni i sa vodovodnim instalacijama i sa podnim grijanjem koje su izvodili.
    LP
    Dario

    OdgovoriIzbriši
  2. mozete mi poslati na mail dc.zg@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Instalacijske savjete o učinkovitom tehnologijom Grijanje ZA stambene, Poslovne i industrijske Kuče. Hvala za sudjelovanje ...

    OdgovoriIzbriši
  4. vidim da ovo postaje dosta popularan nacin grijanja, imam plinske peći u kući i računi su sve veći iz zime u zimu, a ovo ulaganje mislim da se svakako isplati na duže staze!
    briketi i peleti

    OdgovoriIzbriši
  5. Molim Vas, i mene zanima kontakt izvodjaca podnog grijanja. Možete mi poslati na mail anaborovac@hotmail.com
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. pozdrav,i mene zanima kontakt izvodjaca podnog grijanja. Možete mi poslati na mail agonijaoo@gmail.com
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  7. može kontakt izvođača radova na email. damir_kudic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Mene također zanima izvođač za ugradnju podnog grijanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majstor se odselio za Njemacku. I neplanira se vise vracati

      Izbriši
  9. Majstor se odselio za Njemacku. I neplanira se vise vracati

    OdgovoriIzbriši